2012. január 31., kedd

30. nap

R: 1 alma 1 pufi
T: 1 rozskenyér 2 szelet sonka
E: paradicsom leves, 1 fahéjas 1,5  lekváros palacsinta. tejeskávé
U: 1 kis tálka gyümölcsszósz, 1 májkrémes rozskenyér
V: 1 szelet rk, 1 tojás

20 megjegyzés:

  1. ez nem dieta. lehet, hogy keveset eszel, es 1200kcal alatt maradsz, de ez nem egy kiegyensulyozott es tapanyagokban gazdag etrend.

    semmikepp se felejtsd el, hogy a vekony emberek nem feltetlenul egeszsegesek. csak lefogyni semmi ertelme, ha kozben hianyt szenved a szervezeted. hosszutavon mindenkeppen az lenne fontosabb, hogy egeszsegesen etkezz sok zoldseggel, gyumolccsel. jo esetben meg 50-60 evig egyutt fogsz elni a testeddel. ha lenne egy jaguarod, azt sem tankolnad sutoolajjal, igaz? a testeddel se banj maskepp.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miért ne lenne kiegyensúlyozott és tápanyagokban gazdag? A héten kb 3-4 szer zöldségköretet eszek, csirkét, almát és narancsot, sokat iszok, fehérjéből sokat viszek be, természetes és shake formájában is. Eszek rozskenyeret, ami a szénhidrátot adja, és mint láttad, ha "melléeszek" akkor zsírokat is.(ami már nem feltétlenül egészséges). Egyedül keményítőt nem eszek a 4 alapelem közül, max egy kicsi rizst, mert ez nem szerepel a diétában, gondolom nem véletlenül.
      Ahhoz képest, hogy eddig hogy ettem, szerintem ez egészséges. Nem eszek már nagyon zsíros kajákat, se szemetet (ld. sajtburger és társai)és a szénidrátot is próbálom minimálisra csökkentetni.
      Gyümölcsöt és zöldséget szívesen ennék többet, de ez ugyancsak nincs a diétában, de emiatt már írtam is F-nek, hogy szeretnék több gyümölcsöt enni. Mondjuk napi 2-3 alma nem olyan rossz.
      Lehet, hogy nem a LT diétát tartom, de szerintem teljesen normális ez az étrend, még ha nem is diéta, akkor is eredményes.. és nem eszek keveset.. ennyire van szükségem, mivel semmi bajom nincs, nem szédelgek, nem esik nehezemre a sportolás (leszámítva a lustaságot).

      Szerinted ezt a diétát hogy lehetne kiegyensúlyozottabban és tápértékben gazdagabban csinálni? 5.10 hétig ugyanazt enni már nem tud változatos és t.-ben gazdag lenni.

      Törlés
    2. mert nem a jó tápanyagokban gazdag:)
      az "ahhoz képest" evés meg csalóka, van egy ismerősöm, neki 3 zsömike, 1 tálca sütike, óriás bécsi, sült krumpli, esetleg egy pizza, csokika a napi adagja, most úgy fogyózik, hogy magához képest keveset eszik, fél tálca süti, pizza nem, kisebb rántott hús...de nem hinném, hogy ez egészséges:)
      ch-t nem kell minimálisra csökkenteni, de nem is palacsintából kell bevinni
      ezt a nap reggeli+tízórai cseréld fel pl., már jobb lesz (reggeli=energia)
      uzsira minek a gyümiszósz a májkrémes izé mellé?
      mikor iszol shake-t? nem láttam mostanában.
      de ha mindez nem érdekel, hiába beszélünk:))

      Törlés
  2. De..épp azt írtam, hogy igenis érdekel és hogy örülök, hogy írtok :)
    És igen, a tegnapi lehet nem volt jó párosítást, csak nagyon nem laktam jól a gyümölcsszósztól, mert nagyon kevés volt már csak, a sonka meg elfogyott, ezért lett májkrémes. A májkrém nem egészséges?
    Ez a bajom, hogy tényleg nem tudom, mi tápanyagban gazdag és mi nem. :/
    Fehérjét az előző válaszomban írtam, hogy kicsit tartok tőle, mert lehet, hogy többet kéne hozzá még sportolni és amíg az kétszázvalamennyi kcal addig alma+pufi 68.
    Meg addigra mindig megiszok már egy tejeskávét és akkor már este úgy gondolom, hoy nem kéne meginni még 2 dl tejet. Talán F. mondta, hogy a tej nem vmi hasznos, még akkor se ha 1,5-et iszok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na, izébizé, itt máris van pár tévedés...
      a fehérjét nem azért isszuk, mert sok kcal, hanem mert FEHÉRJE, alma+pufirizs nem az, én PONT a sport miatt kell
      ha érdekel, amit írunk, akkor ne magyarázd ennyire meg mindet:)
      a májkrém nem túl jó, de ebbe bele se megyek
      szerintem egy felnőtt ember azért már tudja, mi tápanyagban gazdag, azért ennyire neeee:)) gyümi, zöldség, hús, kevés szénhidrát, semmi fehér kenyér, kifli, tk dolgok, édesség nem nagyon, de guglizd ki, vagy olvasd a lifetilt-et, nem kell attól még úgy enni
      tejeskávé???? hát én annak hol a kcal tartalma??? nem látom felírva sehol se...
      amit F. mond, azt is kezeld fenntartásokkal, btw a turmixot lehet inni vízzel is...

      Törlés
    2. A tejeskávét 100nak szoktam venni, mivel 1,5%os tejjel iszom, ami 88 kcal a 2 dl. 1 kiskanál kávépornak nem hiszem, h sok kalóriatartalma van, és édesítőszerrel iszom, ami 0,00...vmennyi.
      Nem akartam megmagyarázni, csak reagálni rá, bocsi.
      Oké utána fogok nézni. Tudnom kéne igen, h mi az egészséges, de ha eddig egyáltalán nem foglalkoztam vele, csak ettem, ami kezembe akadt, akkor az már elárulja, hogy miért nem tudom.
      De inni fogom most már a fehérjét és szeretnék még többet sportolni.
      Ne haragudj, ha felidegesítettelek a hülyeségeimmel, néha kicsit ingerültebbnek tűntél legalábbis. Én nem szeretnék senkit megbotránkoztatni, egyszerűen én így tudom csinálni és már az, hogy kiírhatok magamból minden nyavajgásomat, illetve azt hogy mit ettem, rengeteget segít. Hát még az, hogy írtok. Soha nem veszekedni akarok, vagy okoskodni. (Mire is fel tenném, ha nem tudok kb. semmit erről az egészről, mivel eddig egyáltalán nem egészségesen éltem)Egyszerűen csak beszélgetni. Ki miről mit gondol.. ebben benne van az is, hogy én hogy gondolom. Nekem nincsenek barátnőim, akik ugyanúgy diétáznának és napi szinten megbeszélhetnénk a dolgokat, sőt.. kis túlzással, de mondhatjuk, hogy nem nagyon van barátnőm. Senkivel nem tudok arról beszélni, hogy min megyek át, mert nem értik, főleg azért, mert senki nem csinált még ilyen diétát, és mert senki nem ugyanolyan. Mindenkinek más hat, mást tart jónak, csak jó megbeszélni néha másokkal a dolgokat.. nekem erre van ez a blog, nem pedig arra, hogy bárkinek is mintával szolgáljak. Sok helyen meglehet szólni azt, amit csinálok, de hátha segít, másoknak, ha látják, hogy "így" is lehet csinálni. Ez még mindig jobb, mintha továbbra sem érdekelne egyáltalán, hogy mi lesz a testemmel.

      És sok helyen olvastam már, hogy fenntartásokkal kell kezelni, amit F. mond meg ír, meg a diétát, meg a mozgást meg mindent.. de, ő igazából nem azt vállalta, hogy a személyi edzőnk lesz, hanem hogy ad egy étrendet, egy edzéstervet (az 5. héten) és cserébe annyit kér, hogy töltsük ki a kérdőívet.
      Ha valakinek nem válik be az, amit ő adott, az nem az ő sara. Nem lesz attól jobb, hogy többet törődik egy-egy emberrel. Hanem attól, hogy más fajta diétát csinál, ha nem válik be.
      Az edzésről viszont érdekelne, hogy mit gondol. Nem tudom miért nevezted bohóckodásnak pl. a gépen a tekerést.. Én érem, hogy igenis hatásos, és anyum is sokat fogyott, csak attól, mivel ő nem csinált semmiféle diétát, meg más mozgást, max. jógát.
      Remélem, hogy ahogy mondta is F. személyreszabottabb lesz az edzésterv, de ahhoz kell látnia, hogy kinek hol kell fejleszteni/fogyasztani. :)

      Törlés
    3. csak annyit reagálnék, mert nem akarok belemenni már megint:) hogy ok, hogy nem kell téged követni, de pl. az én blogomat napi szintem 200-300 ember olvassa, én innen indultam...szerinted, ha ennyiből csak 2 is megfogadja, amit írsz, az jó?:) nem, mert nem jó, lehet, hogy fogytál (grat), de nem jó:) az a jó, amit és ahogy thatsme csinálta, illetve prettywitch. a blog egy példa lehet másoknak.

      Törlés
    4. Igen, olvastam az ő blogjaikat is, ügyesek, de bármennyire is azt mondod, hogy nem jó az, ahogy én fogytam, én igenis büszke vagyok magamra. Nem eszek keveset, és ahogy olvastam, néha ők is kihagynak étkezéseket. Tényleg követendő, amit ők csinálnak, mert kalóriaszámolgatás stb. és rengeteg futás. Én ezt nem tudom így csinálni, de attól még az sem rossz szerintem, amit én csinálok. Na mindegy, szerintem is lezárhatjuk, mert már csak ezt ragoznánk. Szerinted teljesen rossz, amit én csinálok, szerintem nem, mert nem az van, hogy koplalok egész nap. Jah és gratulálok az olvasókhoz, tényleg rengeteg, de szerintem mindenki blogjában lehet olyat találni, ami nem követendő.

      Törlés
    5. Juca, senki nem akar bántani, csak néha nagyon nem értjük, mit miért eszel :)

      A fehérjeturmixot én 0,5 dl tejjel és 1,5 dl vízzel iszom (mert utálom a tejet), így 128 kalóriára jön ki, és ha írnám azt is, hogy mi a fehérje/szénhidrát/zsír arány, akkor nyilvánvalóan látható lenne, miért jobb vacsorára, mint az alma meg a pufirizs. Arról ne is beszéljünk, hogy a csokis fehérjeturmix fahéjjal isteni finom ízű, a pufirizs meg... hagyjuk :) És nem minden este ezt iszom, csak amikor kedvem van, vagy nincs itthon semmi más.

      Büszke lehetsz a fogyásodra, de kis utánaolvasással, gondolkodással ugyanannyi idő alatt valószínűleg jobb eredményt érnél el, de egészségesebbet mindenképpen. Fusd át a lifetilten az egyes diétákat, meg nézd meg ezt a bejegyzést: http://newtilt.blogspot.com/2012/01/az-uj-dieta.html Innen kb. el tudsz indulni, hogy melyik napszakban kb. milyen típusú tápanyagot érdemes bevinni (pl. reggelire, tízóraira lassan felszívódó szénhidrátot, vacsorára lassan felszívódó fehérjét stb.). Érdemes megnézni ezt is: http://ceshireketket.blogspot.com/2012/01/valsag-etrend.html 1200 kalóriára van kiszámolva, de a blogban találsz magasabb kalóriatartalmú étrendet is, mozgás mellé.

      Látod, sokan összehozzák maguknak az étrendjüket. Mások, mint én, csak esznek és számolnak :) De olyanok is sokan vannak, akik csak követik egyik vagy másik diétát. Vagy csak egészségesen esznek (pl. ő: http://diajmfebulosz.blogspot.com/ ). De valamilyen rendszer mindenkinél van. Ezért kérdeztem, hogy te milyen rendszert követsz, de nem válaszoltál még :) Érdemes rászánni az időt, kitalálni, hogy neked mi a jó, és azt betartani. Rendezettebb lesz az életed, kevesebb lesz a kritika, gyorsabban olvadnak majd a kilók, és egészségesebb leszel. Nem megéri rászánni azt a kis időt az utánaolvasgatásokra és a gondolkodásra? :)

      Törlés
    6. Köszönöm szépen PrettyWitch! Nagyon jól esik, hogy segítesz. Most megyek el lassan, de holnap neki fogok esni és végig fogok olvasni mindent, amit küldtél, illetve, a tápanyagokról is. Szeretnék tényleg egészséges lenni, mivel elég szörnyű, hogy 21 évesen itt és így tartok ahogy. Sokszor vagyok beteg, fejfájás, és allergia (a semmire) és biztos vagyok benne, hogy mindezt a testem produkálja. Emiatt is kezdtem el ezt az egészet. Na meg, hogy ne legyen már most +8-10 kg. Mi lesz velem idősebb koromban, amikor esetleg szülni fogok és amikor már nehezebben megy a zsírégetés?! :S
      És mérges is vagyok magamra. Sokkal egyszerűbb nyafogni és megmagyarázni, hogy valami nem megy, mert..

      Az, hogy milyen rendszert követek, már fogalmam sincs. Úgy gondoltam, hogy ez a ladycampes diéta jó lesz, de nem bírom ezt az egysíkú étkezést. Lehet, hogy nem fogok sajátot kitalálni, mert ez viszont tényleg rengeteg munkát igényel, ahogy a newtiltoson láttam most pár percet, és erre nem lesz most időm ovis gyakorlat+szakdoga mellett, de az övé így első ránézésre tetszett.
      De holnap belemerülök és mindent átnézek :)
      Köszi!:)

      Törlés
    7. Örülök, ha tudtam segíteni, várom majd, hogy mire jutsz :)

      Betegeskedésre szedj rendszeresen vitamint. A gyógyszerekről itt írtam: http://prettywitch.blog.hu/2011/11/30/gyogyszerek_es_egyeb_bogyok , de hozzáteszem, hogy többek szerint a Peak multivitaminja jobb, mint a Béres, Centrum és társai.

      Törlés
  3. Juca ha fogyni akarsz a rozskenyér 1 szelet/ 1 hét!!!! max. 2, de az már a határon van. És te ezen a napon megettél annyit! De nem baj, nem vagy nagyon nagy darab, mennyit futsz, leírod? még nem olvastalak vissza.....heti 3-4-szer mennyit?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Komooolyan? :S Azt hittem, hogy abból kb. bármennyit lehet, mivel szükség van a szénhidrátra, de mégse brutális a kalóriatartalma. A ladycampes diétámban szinte minden reggelre rozskenyeret ír. (Az is hozzá tartozik az igazsághoz, hogy ez nem az a kőkemény barna rozskenyér, mert itthon csináljuk 30 dkg fehér liszt 30 dkg rozsliszt. De ez gondolom csak ront a helyzeten :D

      Én sajnos nem a futós brigádhoz tartozok. Jobb szeretek aerobicozni, tekerni itthon az elliptikus gépen, aminek utánaolvastam és egyáltalán nem olyan borzalmas, mint ahogy azt mrija írta. Max. nem annyira gyorsan hatásos, mint a futás.
      Szóval, főleg itthon tornázok, váltva cardio, erősítő, ill cardio és erősítő tornákat egyaránt. Pl. kombónak: Jillien Michael - 30 perc, de a a level 2 már elég durva.. ha szeretsz otthon tornázni mindenképp próbáld ki :)) Illetve, erősítőnek kezdtem most el: Rubint Réka, a sima cardionak meg tökéletes, amit tegnap találtam - cardio party, transFIRMation a neve. Jó kis táncolós koreográfia de teljesen átmozgat :) ez negyvenvalahány perces.

      Te is ezt a ladycampes dolgot csinálod? Vagy saját diéta? Örülök, hogy idetévedtél :)

      Törlés
    2. Erika az egyik Slim3 lány: http://lifetilt.blog.hu/2012/01/05/slim3_az_anya_60_nappal_keso Nézd meg a képeket, érdemes :)

      Törlés
    3. Juca, nekem annyit dolgot adott a futás, amit neked az elliptikus izé, meg gépek, meg dvd sose fog. Ezért lenne érdemes kipróbálni, ajánlom figyelmedbe a következő linket:)
      http://debramorgan.blog.hu/2012/01/18/title_1651302

      Törlés
  4. És ha már ennyit linkelgetek, ezt a cikket is érdemes elolvasni: http://magazin.getfit.hu/dietazas-alapjai

    Én innen rendeltem a lassú felszívódású csokis fehérjét (http://www.getfit.hu/micellar-casein-protein-p-184.html) és a nullkalóriás olajat (http://www.getfit.hu/coat-vajaromas-olajspray-p-262.html), mert másoknál olvastam róla, és végül nekem is bejött.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Huhh.. na most végeztem mindennel, amiket írtál. Sok hasznos dolgot megtudtam és jobban megismertem a lifetilt módszert. Mindenhol, programtól függetlenül azt olvastam, hogy tényleg sajátot kell összeállítani. Ki fogom próbálni a newtilt-es, Vera diétáját, az tetszett :) Bár nem láttam sok különbséget a mostani tiltes diétához képest. Illetve, most írtam F-nek is, hogy miket szeretnék, hátha kapok valami elfogadhatót :)

      A gyógyszereket is elolvastam, egy peak-es vitaminra szerintem beruházok, mert a mostani szerintem nem sokat ér, meg egy halolajra. De, ahogy valakitől olvastam is, a kis ösztöndíjamból nem olyan egyszerű mindenfélét megvenni. Ha mindent megvennék ami kéne, hát nem is maradna semmi.. sőt.. nem is tudnék mindent kifizetni belőle...:S
      Mindenesetre, amit létfontosságúnak tartok, azt meg fogom venni.
      Köszönöm a segítséged! :)
      Ja igen.. valahol kérdezted, hogy milyen margarint használok. Mindig rama-val készítem a husit. :)

      Nah.. megyek, forróteázok, mert sikerült megint csak lebetegedni.. ilyen mínuszokkal nem csodálom mondjuk..

      Törlés
    2. Jobbulást!

      Nem kell minden bogyót egyszerre szedni. Ha pl. rendben van a koleszterined, vagy időnként eszel halat, hagyhatod a fenébe a halolajkapszulát.

      Amihez viszont feltétlenül ragaszkodj, amíg diétázol, az valami multivitamin. A diéta miatt eléggé vitamin- és ásványi anyag hiányosan étkezünk, ezeket valamivel pótolni kell. Pláne ilyen időjárási viszonyok között.

      A lifetilt módszerről nálam nem sokat tudhatsz meg, mert én nem azt követem. A newtiltes lány viszont a LT alapján rakta össze a saját étrendjét, azért ajánlottam.

      Örülök, ha tudtam segíteni! Okos az, aki más hibájából tanul :)

      Törlés
    3. Köszi! :) A lifetiltest igen a newtilt-re gondoltam :) Azért volt akkor majdnem ugynaolyan..:)
      Multivitaminból melyik is jó? Azt a peak-eset ajánlottad ugye? Bár másik helyen is kérdeztem mástól, de a supradyn szerinted jó?

      Törlés
    4. Nem merek multivitamin témában nyilatkozni, mert én ettem a Bérest, a Centrumot, most épp Béres Cseppet eszek, de az okosok valahol kiszámolták, hogy a Peak-es multivitaminban több a hatóanyag, mint a Béresben és a társaiban. Ha úgyis vásárlás előtt vagy, olvass utána a neten, és okosíts ki minket is :)

      Törlés